שליטה בקוצר ראיה בילדים
מיופיה (Myopia) או קוצר ראייה בעברית, הוא ליקוי בתהליך שבירת קרני האור בעין, המייצר מצב בו הראיה למרחק מטושטשת בעוד הראיה מקרוב ברורה ותקינה.
קוצר ראייה מתחיל בדרך כלל בשנות הילדות ולעיתים קרובות מחמיר בעיקר במהלך שנות הלימודים בבית הספר.
קוצר ראיה הוא הליקוי הרפרקטיבי הנפוץ ביותר, שכיחות קוצר הראיה נמצאת במגמת עלייה מתמדת בעולם וגם בארץ, אך בכל זאת עדיף למנוע קוצר ראיה או לפחות לנסות ולצמצם את ההתפתחות וההחמרה שלו שכן קוצר ראיה מעלה את הסיכוי להופעת מחלות כמו קטרקט, גלאוקומה או הפרדות רשתית שעשויות להביא לאיבוד הראייה.
אנשי המקצוע בתחום האופטומטריה ורפואת העיניים מנסים כל העת למצוא שיטות ופתרונות לעצירת או מניעת התקדמות ושליטה בקוצר הראייה, ביניהם ניתן למצוא הרכבת משקפיים במרשמים שונים וברמת תיקון משתנה, משקפיים דו מוקדיות (ביפוקאליות), משקפיים רב מוקדיות (מולטיפוקל), תרגילי עיניים, הרכבת עדשות מגע רכות או קשות מסוגים שונים וטיפולים תרופתיים שונים (כמו מתן אטרופין).
אחת השיטות שהציגה תוצאות טובות במחקרים שנעשו בשנים האחרונות היא אורטוקרטולוגיה
המוכרת גם בשם אורטו-קיי (Ortho-K). באופן עקרוני, עדשות אורטו קיי מתוכננות כך שהרכבה שלהן במהלך השינה בלילה, מבצעת תיקון זמני של קוצר הראיה ומאפשרת ראיה תקינה ללא עזרים במהלך שעות הערות ביום.
לאחרונה בעקבות מחקרים רבים שנעשו בנושא נמצא כי הטיפול בעדשות אורטו קיי מסייע בעיכוב תהליך ההתפתחות של מיופיה (קוצר ראיה) בילדים – נמצא כי ילדים שעברו טיפול באורטוקרטולוגיה במהלך מספר שנים סבלו פחות מקוצר ראיה כמבוגרים לעומת ילדים שהשתמשו במשקפיים או עדשות מגע רגילות באותן שנים המהוות את תקופת השיא של התפתחות המיופיה. נמצאה ירידה של בין 32%-79% בקצב התפתחות קוצר הראיה בילדים שטופלו באורטוקרטולוגיה לעומת ילדים בקבוצת הביקורת שהרכיבו משקפי ראייה או עדשות מגע רגילות.
צוות האופטומטריסטים ב"מבט ראשון" הינו בעל ניסיון רב בטיפולי אורטו-קיי,
כמו כן ניתן למצוא אצלנו בקליניקה את הציוד המשוכלל ביותר
לצורך התאמת הטיפול והמעקב השוטף.
לבדיקת התאמה לטיפול, או לקבלת מידע מקצועי נוסף פנו אלינו.
עדשות האורטו-קיי קיבלו את אישור ה-FDA האמריקאי בשנת 2004.